Breekbroodjes met brie en basilicum
Heb je zin in een broodje, maar weet je niet precies in welk beleg je zin hebt? Wil je een smakelijk broodje bij een kopje soep? Geef je een borrel en wil je je gasten verrassen met wat leuks, lekkers en makkelijks? Maak dan eens een breekbroodje! Erg makkelijk te maken en je kan variëren met vele soorten beleg! Nuttig je de breekbroodjes bij een kopje soep? Ga dan uit van één broodje per persoon. Maak je de breekbroodjes voor een borrel? Houdt dan ongeveer een half broodje per persoon aan.
Ingrediënten
- AH Liefde en Passie speltbroodje - 2 stuks
- President brie - 1/4 stuk
- AH Excellent Basilicum in olie - 2 theelepels
- roomboter met zeezout - 15 gram
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snijd de ongebakken speltbroodjes drie keer in de lengte in, tot ongeveer een halve tot één centimeter van de onderkant.
- Snijd dan de speltbroodjes vier keer in de breedte in, tot ongeveer een halve tot één centimeter van de onderkant.
- Besmeer de breedtesnedes met de roomboter met zeezout.
- Besmeer de lengtesnedes met de basilicum in olijfolie. Beleg deze drie snedes daarna met brie.
- Leg de speltbroodjes op een bakplaat in de oven en bak 10 minuten. Serveer direct.