Biefstukspies met tomaat
Met het mooie weer is het de hoogste tijd om weer eens heerlijke barbecuerecepten om te bouwen tot heerlijke fodmapproof recepten en om ze uit te proberen! Deze spiesen klaarmaken op een barbecue met kooltjes is aan te raden, aangezien dit de smaak ten goede komt. Serveer de spiesen met de muntcitroendip!
Ingrediënten
- biefstukpuntjes - 100 gram
- olijfolie - 1 el
- venkelzaad - 2,5 tl
- versgemalen zwarte peper - 2,5 tl
- Conimex Ketoembar - 2,5 tl
- Conimex Djintan - 0,5 tl
- paprikapoeder - 0,5 tl
- grof zeezout - 1 tl
- cherrytomaten - 6 stuks
- barbecuespiesen - 2 stuks
Bereiding
- Meng de olijfolie, de kruiden en het zeezout in een kom.
- Voeg de biefstukpuntjes en de cherrytomaatjes toe en meng goed door. Laat 30 minuten marineren.
- Spies de biefstukpuntjes en de cherrytomaatjes om en om aan de twee spiesen.
- Verwarm de barbecue totdat deze ongeveer 230-290 graden Celsius is.
- Plaats de spiesen op het rooster en draai af en toe om. Bak de spiesen in ongeveer 6 tot 8 minuten medium gaar.