Biefstukspies met groene kruiden
Barbecueën en FODMaP lastig te combineren? Nee hoor, helemaal niet! Maak je eigen heerlijke biefstukspiezen en geniet van de BBQ! Deze spiezen zijn erg lekker in combinatie met de frisse yoghurtdip met citroen en munt.
Ingrediënten
- biefstukpuntjes - 300 gram
- Fair Trade zeezoutmix Groene kruiden - 2 theelepels
- olijfolie - 1 eetlepel
- satéprikkers - 4 stuks
- aluminiumfolie - 1 stuk
Bereiding
- Meng in een grote kom de olijfolie en de Fair Trade zeezoutmix Groene kruiden.
- Voeg de biefstukpuntjes toe en roer de puntjes goed door de marinade.
- Dek de kom af met de aluminiumfolie en zet de kom minimaal een half uur in de koelkast.
- Leg de satéprikkers in een bak met een laagje water.
- Steek de barbecue aan.
- Haal de kom met biefstukpuntjes uit de koelkast en haal de satéprikkers uit de bak met water.
- Verdeel de biefstukpuntjes in vier gelijke porties en rijg de puntjes aan de satéprikkers.
- Wanneer de barbecue warm genoeg is, leg dan de biefstukspiezen op de barbecue. Keer regelmatig.
- De tijd van het bakken van de biefstukspiezen is afhankelijk van de warmte van de barbecue en van de mate waarin het vlees gebakken moet worden. Houd ongeveer 5 minuten aan voor een medium gebakken biefstukspies.
- Haal de biefstukspiezen van de barbecue en laat de biefstukspiezen in een stuk aluminiumfolie nog even rusten voor extra sappig vlees.
- Serveer de biefstukspiezen.