Beenham met zelfgemaakte beenhamsaus
Een lekker stukje vlees hoort voor veel mensen zeker bij de feestdagen! Een beenhammetje met beenhamsaus ziet er altijd lekker en feestelijk uit! Door een naturel beenham te gebruiken, worden niet-toegestane specerijen vermeden. De beenhamsaus is makkelijk en snel te maken en zo aangepast dat deze binnen het FODMaP-dieet is toegestaan. Serveer de beenham met beenhamsaus met bijvoorbeeld salade en gebakken krieltjes.
Ingrediënten
- AH Culinair vloeibaar bakboter - 25 ml
- beenham naturel - 500 gram
- Arla lactosevrije roomkaas - 100 gram
- Minus L slagroom lactosevrij - 20 ml
- ahornsiroop - 2 eetlepels
- mosterd - 2 theelepels
- zout en peper - naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Verwarm 10 ml bakboter in een koekenpan en bak de beenham kort aan alle kanten goudbruin.
- Doe de overige bakboter in een ovenschaal. Voeg de beenham en de gebruikte bakboter toe aan de ovenschaal.
- Plaats de ovenschaal met de beenham in het midden van de oven. De baktijd van de beenham is afhankelijk van het gewicht van de beenham. Voor elke 100 gram moet 10 minuten baktijd gerekend worden. (Voor een beenham van 500 gram is dat 50 minuten).
- Bedruip elke 10 minuten de beenham met de bakboter in de ovenschaal en draai halverwege de beenham één keer om.
- Maak in de laatste 10 minuten de beenhamsaus klaar. Meng de lactosevrije roomkaas met de slagroom en roer goed door met een garde.
- Voeg de mosterd en de ahornsiroop toe aan de beenhamsaus. Breng op smaak met peper en zout.
- Laat de beenham iets afkoelen en snijd de beenham in plakjes. Serveer met de beenhamsaus.