Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 143 Kcal
- Carbohydrate Content: 15 g
- Fat Content: 8,4 g
- Fiber Content: 0,8 g
- Protein Content: 1,1 g
- Saturated Fat Content: 5,6 g
- Serving Size: 1 portie
- Sodium Content: 27 mg
- Unsaturated Fat Content: 2,2 g
Bananenbrood met chocoladestukjes
Al vaker heb ik banenbrood voorbij zien komen op verschillende receptensites, maar tot nu toe had ik die nog niet zelf gemaakt. Wel de (koolhydraatbeperkte) chocolademuffins met banaan en de spicy muffins met banaan, maar bananenbrood nog niet. Deze keer heb ik wel gebruik gemaakt van meel, omdat ik hoopte dat het bananenbrood dan ongeveer de afmetingen van cake zou hebben. Helaas is dat niet helemaal gelukt, maar gelukkig de plakken bananenbrood alsnog erg lekker en smeuïg! Wil je wel dat het bananenbrood wat minder compact uit de oven komt? Gebruik dan glutenvrij zelfrijzend bakmeel, dan kan je tevens het bakpoeder weglaten.
Om het bananenbrood even een andere twist te geven, heb ik ervoor gekozen om 85% pure chocolade toe te voegen. Hierdoor kom je in elke plak bananenbrood heerlijke stukjes chocolade tegen!
Van één cakeblik of cakevorm bananenbrood met stukjes chocolade, kan je minstens 12 plakken snijden. Een portie in het overzicht van de voedingswaarden staat gelijk met één plak bananenbrood.
Verpak het bananenbrood na het afkoelen luchtdicht. Op die manier blijft het bananenbrood met chocoladestukjes minimaal 3 dagen lekker en smeuïg.
Ingrediënten
- AH vrij van gluten meelmix - 150 gram
- bakpoeder - 2 theelepels
- kaneel - 1 theelepel
- Kruidvat vloeibare zoetstof - 5 mililiter
- zeezout - 1 snufje
- eieren - 2 stuks
- roomboter - 100 gram
- bananen - 3 stuks
- 85% pure chocolade - 40 gram
- cakevorm
- bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
- Pel de banaan, breek deze in stukjes en pureer de bananen in een (grote) kom.
- Voeg het kaneel, de eieren en de zoetstof toe en meng goed door.
- Voeg het bakpoeder toe en zeef de bloem boven de kom. Meng goed tot een egaal beslag.
- Voeg de roomboter en het zeezout toe aan het beslag, meng goed tot een egale massa.
- Hak de 85% pure chocolade in stukjes en meng de chocoladestukjes goed door het beslag.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Verdeel het beslag over de cakevorm.
- Bak het bananenbrood met chocoladestukjes in het midden van de oven in 45 minuten gaar.
- Controleer met een saté- of cocktailprikker of het bananenbrood gaar is.
- Laat het bananenbrood met chocoladestukjes 10 minuten afkoelen.