Banana Royal
Af en toe genieten wij thuis nog eens van een toetje, meestal op bijzondere dagen. Voor valentijnsdag heb ik mijn partner verrast met een heerlijke banana royal. Dit dessert is heel makkelijk te maken en smaakt fantastisch!
Mocht je geen spuitbus slagroom van Minus L kunnen krijgen, is het geen probleem om de lactosevrije slagroom te vervangen voor gewone slagroom uit spuitbus. Door de hoeveelheid lucht die in de slagroom zit, is de hoeveelheid lactose zo laag dat een portie slagroom geen klachten zou moeten geven binnen het FODMaP-dieet.
Het vanille-ijs dat in dit dessert is gebruikt, is op basis van soja en is geschikt voor het FODMaP-dieet (en ze hebben meer smaken ijs!).
Ingrediënten
- banaan - 2 stuks
- Swedish Glace vanille-ijs - 4 bolletjes
- Minus L spuitbus slagroom lactosevrij - 2 toefjes
- Swiss noir 72% chocolade - 100 gram
- Minus L slagroom lactosevrij - 1 scheutje
Bereiding
- Breek de chocolade in blokjes en laat deze al roerend au-bain-marie smelten.
- Voeg een scheutje lactosevrije slagroom toe aan de gesmolten chocolade en roer door.
- Verdeel de bolletjes vanille-ijs over twee borden of ovalen kommen.
- Spuit op elk bord of kom een toefje lactosevrije slagroom.
- Snijd de twee bananen in de lengte door, pel de bananen en verdeel de helften banaan over de borden of kommen.
- Giet de gesmolten chocolade over beide borden en kommen. Serveer direct.