Aubergines met mozzarella en pesto
Aangezien verscheidene groenten niet zijn toegestaan bij het FODMaP-dieet, is het wel eens zoeken naar eens iets anders dan de gekookte wortelen, salade of witlof. Probeer dan eens dit recept eens! In plaats van gewone aubergine kan ook gebruik gemaakt worden van baby-aubergines, die een mooie presentatie tot gevolg hebben op de borden. In dit gerecht wordt groene pesto gebruikt. Nu is 'gewone' groene pesto uit supermarkten niet FODMaP-arm. Zie het recept Pesto alla Genovese voor een heerlijke FODMaP-arme groene pesto!
Ingrediënten
- aubergine - 1 stuk
- groene pesto - 4 el
- mozzarella - 1 bol
- olijfolie - 2 el
Bereiding
- Snijd de aubergine in de lengte in plakken. Snijd tevens de mozzarella in plakken.
- Verwarm een koekenpan met de olijfolie. Bak de ene kant van de aubergine zacht en bruin. Zet dan op laag vuur.
- Keer de plakken om en smeer de bovenkanten in met groene pesto. Beleg daarna met mozzarella. Doe een deksel op de pan.
- Bak op laag vuur tot de mozzarella zacht wordt.