- Kooktijd: 15 minutes
- Porties: 2
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 213 Kcal
- Carbohydrate Content: 8,4 g
- Fat Content: 11,5 g
- Fiber Content: 4,7 g
- Protein Content: 16,9 g
- Saturated Fat Content: 4,2 g
- Serving Size: 1 portie
- Sodium Content: 34,6 mg
Andijvie met rode gehaktsaus
Andijvie met rode gehaktsaus? Is dat lekker? Jazeker is dat lekker! Ik maakte dit gerecht vaak tijdens mijn studententijd, als variatie op de gekookte andijvie of de stamppot andijvie. Waar ik de andijvie met rode gehaktsaus mee combineerde kon verschillen: met gebakken aardappelen, aardappelpuree of bijvoorbeeld pasta. Daarnaast maakte ik er ook wel eens leuke hapjes mee door geen gesneden andijvie te gebruiken, maar ongekookte, gewassen andijviebladeren. Dan verdeelde ik de andijvie met rode gehaktsaus over de andijviebladeren en rolde ik de laatstgenoemde op. De afgelopen jaren heb ik dit recept niet meer gemaakt. Tot kortgeleden, toen bedacht ik me ineens dat dit een lekker en FODMaP-arm gerecht is! Gelukkig vindt mijn partner de andijvie met rode gehaktsaus ook erg lekker, zodat dit zeker weer vaker op tafel zal komen!
Ingrediënten
- gesneden andijvie - 400 gram
- rundergehakt - 100 gram
- tomatenpuree - 70 gram
- olijfolie - 1 eetlepel
- oregano - 2 theelepels
- zout en peper - naar smaak
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan.
- Voeg het rundergehakt toe aan de olijfolie, rul het gehakt en bak het goudbruin.
- Voeg de tomatenpuree toe aan het gehakt en roer door. Bak de tomatenpuree op laag vuur ongeveer vijf minuten mee.
- Voeg de oregano toe aan het rundergehakt en roer door.
- Voeg de gesneden andijvie toe in de pan en roer door. Eventueel kan je telkens een beetje toevoegen. Laat de andijvie iets slinken, bak de andijvie ongeveer een minuut mee.
- Voeg eventueel een beetje water toe om de rode gehaktsaus iets smeuiiger te laten zijn. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
- Verdeel de andijvie met rode gehaktsaus over twee borden en serveer direct.