- Bereidingstijd: 10 minutes
- Kooktijd: 40 minutes
- Porties: 2
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 231 Kcal
- Carbohydrate Content: 39,0 g
- Fat Content: 4,3 g
- Fiber Content: 6,0 g
- Protein Content: 6,2 g
- Saturated Fat Content: 2,8 g
- Serving Size: 1 portie
- Sodium Content: 0,1 mg
- Sugar Content: 2,0 g
Aardappelgratin met bieslook
Het is zo lekker om even te variëren van de standaard gekookte aardappelen met jus bij het stukje vlees en de groenten! En nu de feestdagen er langzamerhand weer aankomen is het tijd voor een heerlijk receptje voor aardappelgratin. Aardappelgratin doet vaak net iets luxer aan en is goed te combineren met feestelijke gerechten!
Ingrediënten
- iets kruimige aardappelen - 400 gram
- Arla lactosevrije roomkaas - 50 gram
- verse bieslook - 5 gram
- jong belegen geraspte kaas - 50 gram
- zout en peper - naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Schil de aardappelen en snijd deze in helften. Kook de aardappelen in water in ongeveer 20 minuten gaar.
- Spoel de verse bieslook af en snijd of knip in kleine stukjes.
- Vet een ovenschaal of twee kleine ovenschaaltjes in met een beetje boter of olie.
- Pureer de aardappelen en voeg de roomkaas en de bieslook toe. Breng de aardappelpuree op smaak met zout en peper.
- Verdeel de aardappelpuree over de ovenschaal of de kleine ovenschaaltjes.
- Bestrooi de aardappelpuree met de geraspte kaas.
- Bak de aardappelgratin met bieslook 20 minuten in het midden van de oven.
- Haal de aardappelgratin met bieslook uit de oven en serveer direct.