Tomatensoep met paprika en rozemarijn
Het is weer eens tijd voor variatie in de keuken, vooral op het gebied van soep. Deze vegetarische tomatensoep is makkelijk en snel te maken en is verrassend lekker! Rozemarijn wordt al eeuwenlang gebruikt, voor meerdere doeleinden. In de katholieke kerk werd rozemarijn wel gebruikt als vervanger voor wierook. Tevens werd er gedacht dat rozemarijn goed was voor het huwelijksgeluk en om beter te kunnen slapen. Uit onderzoek is gebleken dat rozemarijn bacteriedodend is, goed is voor de huid en voor het denkvermogen. Verder blijkt rozemarijn te helpen tegen maagkrampen en spijsverteringsproblemen. Naast deze eigenschappen is dit heerlijk ruikende kruid zeker een toevoeging voor elke keuken; bij allerlei gerechten is rozemarijn een heerlijke verrijking!
Ingrediënten
- olijfolie - 1 eetlepel
- rode paprika - 1 stuk
- tomatenblokjes - 400 gram
- Maggie bouillonblokje - 1 stuk
- water - 750 ml
- verse rozemarijn - 1 tak
- Minus L slagroom lactosevrij - 1 scheutje
- zout en peper - naar smaak
- blender/staafmixer
Bereiding
- Spoel de rode paprika onder de kraan af en snijd in stukjes.
- Verhit de olijfolie in een soeppan en bak daarin de rode paprika.
- Voeg na vijf minuten de tomatenblokjes, het water en het bouillonblokje toe. Breng de soep aan de kook.
- Spoel het takje rozemarijn af en voeg deze toe aan de soep. Laat de soep ongeveer 20 minuten koken op laag vuur.
- Haal het takje rozemarijn uit de soep, neem de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
- Voeg een scheutje slagroom toe aan de soep en breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer de soep warm.