Broodje carpaccio
Het is weer eens tijd voor een nieuw en apart maar lekker broodje. Aangezien carpaccio mijn favoriete voorgerecht is, leek het mij een goed idee om carpaccio eens te proberen op brood. Het resultaat mag er zijn; het broodje carpaccio is erg smakelijk! En het leuke is: met het broodje carpaccio hoef je niet te wachten tot het tijd is voor het avondeten; deze kan de hele dag! Carpaccio is een van oorsprong Italiaans gerecht, ontstaan in 1952. Volgens veel mensen betekent carpaccio 'dun gesneden rundvlees', maar dit klopt niet. Carpaccio was een schilder die rode vlakken met witte elementen gebruikte in zijn werk. Oorspronkelijk is carpaccio wel heel dun gesneden ossenhaas of (kogel-)biefstuk, maar dan opgemaakt met een witte saus.
Ingrediënten
- speltzuurdesembrood - 4 sneetjes
- rosbief - 2 plakken
- Royal Zongedroogde tomaten met kruiden - 4 stuks
- AH Excellent Basilicum in olie - 2 theelepels
- Parmezaanse kaassnippers - 15 gram
- rucola - 30 gram
- pijnboompitten - 7 gram
Bereiding
- Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snijd deze daarna in stukjes.
- Bak de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin.
- Leg twee speltzuurdesemboterhammen op twee borden.
- Beleg de twee plakken speltzuurdesembrood met de basilicum in olie.
- Beleg de boterhammen van speltzuurdesem met de plakken rosbief.
- Verdeel de stukjes zongedroogde tomaten, de Parmezaanse kaassnippers en de pijnboompitten over de twee belegde boterhammen.
- Verdeel de rucola over de twee boterhammen.
- Leg de twee andere plakken speltzuurdesembrood op de belegde boterhammen. Serveer direct.