- Bereidingstijd: 35 minutes
- Kooktijd: 10 minutes
- Porties: 4
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 109 Kcal
- Carbohydrate Content: 7,8 g
- Fat Content: 9,5 g
- Fiber Content: 1,0 g
- Protein Content: 1,4 g
- Saturated Fat Content: 6,3 g
- Serving Size: 1 portie
- Sodium Content: 0,2 mg
- Sugar Content: 4,7 g
Aardbeispiesje met chocolade en kokos
Een heerlijk en makkelijk receptje voor een high tea of gewoon voor lekker tussendoor: aardbeienspiesjes met chocolade en kokos! Daarnaast is dit recept ook lekker bij chocoladefondue. Variëren kan ook: vervang de aardbeien door in stukken gesneden banaan of ananas.
Het kan zijn dat je nog gesmolten chocolade en geraspte kokos overhoudt. Mocht je nog meer of ander fruit in huis hebben, kan je altijd nog meer lekkere combinaties maken!
Ingrediënten
- aardbeien - 8 stuks
- Swiss noir 72% chocolade - 1/2 tablet
- geraspte kokos - 20 gram
- cocktailprikkers - 8 stuks
Bereiding
- Snijd de kroontjes van de aardbeien en was de aardbeien. Steek dan in elke aardbei een cocktailprikker.
- Strooi de kokosrasp op een schoteltje
- Verwarm het halve chocoladetablet au-bain-marie.
- Doop de aardbeien één voor één in de gesmolten chocolade en rol dan direct door de kokosrasp.
- Leg de aardbeienspiesjes op een schoteltje en dek het schoteltje voorzichtig af.
- Plaats de aardbeienspiesjes in de koelkast en laat ongeveer 30 minuten afkoelen.