- Bereidingstijd: 5 minutes
- Kooktijd: 10 minutes
- Porties: 2
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 594 Kcal
- Carbohydrate Content: 48,4 g
- Fat Content: 29,6 g
- Fiber Content: 4,1 g
- Protein Content: 31,1 g
- Saturated Fat Content: 7,8 g
- Sodium Content: 331,5 mg
- Sugar Content: 2,1 g
- Unsaturated Fat Content: 10,7 g
Getoast brood met roerei
Even weer wat anders dan een gekookt of gebakken eitje op brood in het weekend? Dan zijn deze getoaste broodjes met roerei een lekkere afwisseling!
Ingrediënten
- cherrytomaatjes - 8 stuks
- roomboter - 10 gram
- jong belegen geraspte kaas - 40 gram
- eieren - 3 stuks
- lactosevrije halfvolle melk - 4 eetlepels
- verse bieslook - 6 gram
- speltzuurdesembrood - 4 plakken
- zout en peper - naar smaak
- tostiapparaat/broodrooster
Bereiding
- Snijd de cherrytomaatjes doormidden.
- Klop de eieren los en voeg de melk en de geraspte kaas toe aan de eieren. Roer goed door.
- Spoel de verse bieslook af en knip of snijd deze fijn.
- Laat de helft van de boter smelten in een koekenpan en bak de cherrytomaatjes vier minuten.
- Haal de cherrytomaatjes uit de pan.
- Rooster het speltzuurdesembrood in het broodrooster of tosti-apparaat.
- Verhit de overige boter in de koekenpan en schenk het eimengsel erin. Roer rustig door en bak het roerei in ongeveer vier minuten tot een smeuïge massa.
- Roer de verse bieslook rustig door het roerei. Breng het roerei eventueel op smaak met zout en peper.
- Serveer de getoaste broodjes met het roerei en verdeel de cherrytomaatjes over de borden.