Cajunkruiden
Cajunkruiden zijn afkomstig van de Cajun, een volk van Frans-Canadezen uit het zuiden van de Amerikaanse staat Louisiana. Cajunkruiden maken vlees of groente pittig en aromatisch. Gelukkig zijn cajunkruiden prima zelf te mixen. Om de cajunkruiden geschikt te maken voor het FODMaP-dieet, zijn de uienpoeder en de knoflookpoeder vervangen voor asafoetida. Asafoetida is een smaakmaker die vaak in de Aziatische keuken wordt gebruikt en na verhitting enigszins smaakt naar prei, ui en knoflook. Deze smaakmaker is verkrijgbaar bij verscheidene Aziatische Toko's. Let wel op bij het aanschaffen van asafoetida dat je geen variant met tarwe(bloem) meeneemt! Het kruidenmengsel is kan enige tijd bewaard blijven, mits deze goed afgesloten bewaard wordt.
Ingrediënten
- Asafoetida - 10 tl
- cayennepeper - 5 tl
- tijm - 6 tl
- oregano - 4 tl
- zwarte peper - 2 tl
- witte peper - 3 tl
- basilicum - 2 tl
- zout - naar smaak
Bereiding
- Meng de ingrediënten goed door elkaar.
- Doe de kruidenmix in een goed afsluitbaar potje.
- Gebruik de cajunkruiden naar wens, zoals bij de Tex-mex salade!