- Bereidingstijd: 10 minutes
- Kooktijd: 5 minutes
- Porties: 2
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 146Kcal
- Carbohydrate Content: 1,4g
- Fat Content: 10,1g
- Fiber Content: 0,7g
- Protein Content: 7,3g
- Serving Size: 1 portie
- Sodium Content: 3,2g
- Sugar Content: 0,2g
Frisse salade met basilicumdressing
Met mooi weer is het heerlijk om overdag of bij het avondeten even een frisse salade te eten. Naast dat salade meestal niet erg machtig is, zitten er nog veel gezonde stoffen in salade. Sla, komkommer en tomaten bevatten bijvoorbeeld antioxidanten. Daarnaast werkt komkommer ontstekingsremmend en bevat vitamine K. Naast veel nuttige voedingsstoffen bevatten tomaten caroteen, waardoor het lichaam vitamine A aanmaakt. Deze frisse salade is tevens geschikt om mee te nemen, bijvoorbeeld naar werk. Voeg dan nog niet de dressing toe bij de bereiding, maar doe dat op het moment dat de salade genuttigd gaat worden.
Let op: de dressing is ondertussen niet meer verkrijgbaar! Je kan de dressing vervangen door bijvoorbeeld een beetje lactosevrije yoghurt te mengen met een beetje basilicumpasta van Santa Maria (verkrijgbaar bij Albert Heijn) en deze dressing op smaak brengen met zout en peper.
Ingrediënten
- gemengde salade - 75 gram
- komkommer - 50 gram
- cherrytomaten - 50 gram
- pijnboompitten - 10 gram
- mozzarella - 1/2 bol
- Amelander Basilicumdressing - 15 ml
Bereiding
- Was de cherrytomaten en de komkommer en snijd deze in stukjes.
- Snijd de mozzarella in plakken en snijd deze in blokjes.
- Bak de pijnboompitten zonder boter of olie in een koekenpan goudbruin. Laat daarna even afkoelen.
- Meng alle ingrediënten in een schaal en voeg de dressing toe en dien de frisse salade op.