- Bereidingstijd: 10 minutes
- Kooktijd: 15 minutes
- Porties: 4
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 140Kcal
- Carbohydrate Content: 3,5g
- Cholesterol Content: 26,0mg
- Fat Content: 8,7g
- Protein Content: 12,0g
- Saturated Fat Content: 5,0g
- Serving Size: 1 portie
- Sodium Content: 802,4mg
- Sugar Content: 2,3g
- Unsaturated Fat Content: 1,0g
Varkenshaas in romige paprikasaus
Zin in tapas? Of wat lekkers voor de visite? Zet dan eens deze varkenshaas in romige paprikasaus op tafel!
Eventueel kan je deze hoeveelheden ook aanhouden voor twee personen, dan als onderdeel van een hoofdgerecht. Combineer bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes en een salade.
Ingrediënten
- varkenshaas - 200 gram
- geroosterde rode paprika - 350 gram
- Minus L slagroom lactosevrij - 125 gram
- water - 100 ml
- verse peterselie - 3 gram
- gezouten roomboter - 10 gram
- maggi bouillonblokje - 1 deelblokje
- zout en peper - naar smaak
- Olijfolie - 5 ml
Bereiding
- Laat de geroosterde paprika's uitlekken en spoel ze eventueel af. Snijd deze in stukjes.
- Verhit de boter in een steelpan, voeg de stukjes paprika toe en smoor deze drie minuten.
- Voeg het bouillonblokje en het water toe en roer goed door. Laat de paprika nog 5 minuten op laag vuur koken.
- Neem de steelpan van het vuur en pureer de paprikasaus.
- Zet de steelpan met paprikasaus weer op laag vuur en schenk de slagroom bij de paprikasaus. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de varkenshaas in puntjes.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaaspuntjes in 5 minuten gaar.
- Serveer de varkenshaaspuntjes in de romige paprikasaus.