- Bereidingstijd: 4h 05 min
- Kooktijd: 15 minutes
- Porties: 6
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 256
- Carbohydrate Content: 14,7 g
- Fat Content: 19,8 g
- Protein Content: 2,8 g
- Saturated Fat Content: 7,5 g
- Serving Size: 1 portie
- Sugar Content: 8,6 gram
Stracciatella Panna Cotta
Wil je je gasten verwennen met een heerlijk toetje, dat ook nog eens fodmap-proof is? Verras ze dan met dit heerlijke Italiaanse dessert uit de regio Piëmont. Panna cotta betekent letterlijk 'gekookte room' en dat is dan ook de basis van dit recept. De combinatie van panna cotta met geschaafde pure chocolade geeft een smaakvol dessert dat tevens een lust voor het oog is!
Voor dit recept is gebruik gemaakt van Mazet chocolade. Deze chocolade heeft een goede, pure smaak en is van goede kwaliteit. Chocolade van Mazet is verkrijgbaar bij Het Hanze Huis.
Ingrediënten
- Minus L slagroom lactosevrij - 500 ml
- vanillestokje - 1 stuk
- kristalsuiker - 50 gram
- gelatine - 4 blaadjes
- Mazet chocolade 72% - 100 gram
Bereiding
- Schenk de slagroom in een steelpan en breng deze tegen de kook aan. Laat de slagroom niet borrelen.
- Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Voeg zowel het merg als het vanillestokje toe aan de slagroom.
- Laat de slagroom 15 minuten tegen de kook aan op laag vuur staan. Roer tussendoor wel door.
- Verwijder het vanillestokje uit de slagroom.
- Voeg de suiker toe en roer goed door totdat de suiker is opgelost. Neem dan de steelpan van het vuur.
- Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Knijp daarna de gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan de slagroom. Roer goed door totdat de gelatine is opgelost.
- Laat de panna cotta een half uur afkoelen. Verdeel dan de panna cotta over zes kleine timbaaltjes of schaaltjes.
- Schaaf met een dunschiller de pure chocolade. Verdeel 60 gram van de geschaafde chocolade over de zes schaaltjes en roer dit voorzichtig en kort door.
- Laat de stracciatella panna cotta 4 uur afgedekt afkoelen in de koelkast.
- Neem de schaaltjes stracciatella panna cotta uit de koelkast.
- Heb je mooie schaaltjes? Houd dan de stracciatella panna cotta in deze schaaltjes. Wil je de panna cotta serveren op de officiële manier? Houd de onderkant van de schaaltjes al draaiend 15 seconden onder de hete kraan. Neem 6 schotels of borden en stort de panna cotta's hierop.
- Strooi de overgebleven geschaafde chocolade over de stracciatella panna cotta's en serveer.