- Bereidingstijd: 10 minutes
- Kooktijd: 20 minutes
- Porties: 2
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 105 Kcal
- Carbohydrate Content: 16,5 g
- Cholesterol Content: 0 mg
- Fat Content: 1,8 g
- Fiber Content: 7,2 g
- Protein Content: 2,4 g
- Saturated Fat Content: 0,9 g
- Sodium Content: 134,6 mg
- Sugar Content: 15,8 g
- Trans Fat Content: 0 g
- Unsaturated Fat Content: 0 g
Wortelsoep
Ondertussen al eens uitgekeken op gekookte wortelen bij de aardappels en het stukje vlees? Dat was ik wel! Gelukkig heeft mijn buurvrouw laatst een heerlijk recept voor wortelsoep naar mij gestuurd. Met een beetje ombouwen is het recept getransformeerd in een heerlijk Fodmapproof wortelsoepje! In plaats van de lactosevrije slagroom kan je ook een lepel lactosevrije yoghurt (per persoon) toevoegen wanneer je de soep serveert. De yoghurt zorgt dan voor een frisse tint!
Ingrediënten
- bospeen - 500 gram
- verse bieslook - 5 gram
- Maggi bouillonblokje - 1 stuk
- kaneel - 0,5 tl
- Minus L slagroom lactosevrij - 10 gram
- zout - naar smaak
- water - 500 ml
Bereiding
- Schrap de bospeen en snijd deze in stukjes.
- Breng het water aan de kook en kook de bospeen in 20 minuten zacht.
- Voeg ondertussen het bouillonblokje en de kaneel toe.
- Was de bieslook en snijd klein.
- Neem de pan met bospeen van het vuur en pureer tot een gladde soep.
- Voeg de bieslook en slagroom toe aan de soep en breng op smaak met zout.
Erg lekker! Ik was verbaasd hoe lekker de kaneel erbij smaakt! Heb er zelf ook nog wat gember bij gedaan, gebruik zelf Nl geen bouillon. Aanrader!
Bedankt voor je reactie! Inderdaad, gember zal zeker een goede toevoeging zijn!