- Bereidingstijd: 15 minutes
- Kooktijd: 10 minutes
- Porties: 2
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 605 Kcal
- Carbohydrate Content: 69,4 g
- Cholesterol Content: 0 mg
- Fat Content: 16,5 g
- Fiber Content: 1,9 g
- Protein Content: 40,9 g
- Saturated Fat Content: 0,4 g
- Sodium Content: 12,9 mg
- Sugar Content: 1,8 g
- Trans Fat Content: o
- Unsaturated Fat Content: o
Pastasalade met kip
Een lichte maaltijd is heerlijk bij mooi weer. Deze pastasalade met koude en warme ingrediënten vormt dan een lekkere en gezonde avondmaaltijd. Geniet ervan in het zonnetje op je balkon of in je tuin! In dit recept is gebruik gemaakt van de Eikenbladslamelange van de Jumbo. Deze bevat - in tegenstelling tot de variant van de Albert Heijn - geen ui en is daarmee FODMaP-proof. Om af en toe eens af te wisselen kan je natuurlijk ook kiezen voor een andere slamelange, bijvoorbeeld de variant met rucola.
De kipkruiden in dit recept zijn zelf samengesteld, aangezien de kipkruiden in de supermarkten allemaal ui en/of knoflook en soms ook tarwe bevatten.
Let op: de Amelander basilicumdressing is helaas niet meer leverbaar. Je kan makkelijk zelf een vervangende dressing maken, door bijvoorbeeld een beetje lactosevrije yoghurt te mengen met een beetje Santa Maria Basilicum Kruidenpasta (verkrijgbaar bij Albert Heijn) en deze op smaak te brengen met zout en peper.
Ingrediënten
- Glutenvrije pasta - 150 gram
- kipfilet - 300 gram
- kipkruiden - 5 gram
- Jumbo Eikenbladslamelange - 100 gram
- komkommer - 140 gram
- cherrytomaten - 143 gram
- Galbani Minimozzarella - 72 gram
- plakjes groene olijven - 5 gram
- paprika - 150 gram
- pijnboompitten - 10 gram
- Amelander Basilicumdressing - 25 ml
- olijfolie - 1 el
Bereiding
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de kipfilet in blokjes. Meng de kipkruiden met de kipblokjes.
- Verwarm in een pan de olijfolie. Voeg de kipblokjes toe en bak deze gaar en goudbruin.
- Snijd de paprika in stukjes en bak deze één minuut mee met de kipblokjes.
- Bak de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan zonder olie of boter.
- Doe de eikenbladslamelange in een grote kom, samen met de plakjes olijven.
- Was de komkommer en de cherrytomaatjes. Snijd de komkommer in plakjes en de cherrytomaatjes in vieren. Voeg daarna toe aan de eikenbladslamelange.
- Snijd de bolletjes minimozzarella door de helft en voeg toe aan de eikenbladslamelange.
- Giet de pasta af en voeg de pasta, kipblokjes, paprika en pijnboompitten toe aan de eikenbladslamelange.
- Serveer de pastasalade met de dressing.