- Bereidingstijd: 10 minutes
- Kooktijd: 20 minutes
- Porties: 2
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 683 ckal
- Carbohydrate Content: 78,4 g
- Cholesterol Content: 247,0 mg
- Fat Content: 21,5 g
- Fiber Content: 14,9 g
- Protein Content: 43,4 g
- Saturated Fat Content: 3,7 g
- Serving Size: 1
- Sodium Content: 1,6 mg
- Sugar Content: 3,2 g
- Trans Fat Content: 0 g
- Unsaturated Fat Content: 1,3 g
Nasi met kip
Een heerlijke nasi die snel klaar te maken is, zonder gebruik te maken van nasikruidenmixen! Hoe simpel en leuk is het om zelf het eten te kruiden, naar eigen smaak!
Bij dit recept is gebruik gemaakt van de Basmatirijst van Albert Heijn (huismerk). Mocht je een ander merk (basmati)rijst gebruiken, kijk dan goed de ingrediëntenlijst na! Soms wordt er tarwe aan rijst toegevoegd.
Ingrediënten
- kipfilet - 300 g
- Conimex wokolie - 2 el
- basmatirijst - 130 g
- taugé - 100 g
- prei, groene gedeelte - 60 g
- wortel - 100 g
- paprika - 80 g
- eieren - 2 stuks
- Improba Ketjap Manis Glutenvrij - 2 el + 1 tl
- Conimex Sambal Oelek - 1,5 tl
- water - 1 el + 100 ml
- zout en peper - naar smaak
Bereiding
- Verhit een pan met water en kook de rijst in 10 minuten gaar. Laat de rijst daarna 10 minuten afkoelen.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Snijd de wortel in blokjes en snijd het groene gedeelte van de prei in reepjes. Was zowel de wortelblokjes als de reepjes prei.
- Verwarm een koekenpan met de wokolie. Bak hierin de kip gaar.
- Voeg de groenten toe aan de kip en bak deze 5 minuten mee.
- Klop 2 eieren los en meng met 1 eetlepel water en 1 theelepel ketjap. Bak deze in een koekenpan zonder olie, roer ondertussen goed door.
- Voeg de omeletstukjes toe aan de kip met groenten en voeg tevens het overige water toe.
- Breng de nasi op smaak met de overige ketjap en de sambal. Voeg eventueel nog zout en peper naar smaak toe.
- Meng de rijst met de nasi.
- Serveer de nasi eventueel met satésaus, kroepoek of wat u verder maar lekker vindt!
Je mag toch geen basmatirijst?
Goed dat je het vraagt! In de laatste update van de Nederlandse lijsten (bron: http://www.Fodmapfoodies.nl) staat dat alle rijstsoorten laag in Fodmaps zijn. Wel is het goed de ingrediëntenlijst op de verpakking te bekijken, omdat sommige soorten en/of merken rijst tarwe bevatten.