Mexicaanse minipaprika
Toen er even geen naturel tortillachips in huis was, maar wel minipaprikaatjes, was dit recept snel bedacht! Een lekker, vernieuwend en verwarmend borrelhapje met een Mexicaans tintje.
Ingrediënten
- rundergehakt - 100 gram
- minipaprika - 8 stuks
- prei - 1 handvol
- paprika - 1/2 stuk
- mais - 20 gram
- tomatenpuree - 2 tl
- cayennepeper - 1 mespunt
- chilipeper - 1 mespunt
- oregano - 1 tl
- komijnpoeder (djinten) - 1 mespunt
- zout en peper - naar smaak
- wokolie - 1 el
- jong belegen geraspte kaas - naar smaak
- olijfolie - 1 el
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Vet een ovenschaal in met olijfolie.
- Was en halveer de minipaprika's en verwijder de zaadlijsten.
- Was de paprika en de prei. Snijd beiden in stukjes.
- Verwarm in een koekenpan de wokolie en bak daarin het gehakt rul en gaar.
- Voeg de tomatenpuree, paprika, prei en de kruiden toe. Roer goed door en bak 5 minuten.
- Voeg de mais toe en breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.
- Vul de minipaprika's met het gehaktmengsel. Strooi naar smaak de geraspte kaas over de minipaprika's.
- Zet de ovenschaal met de gevulde minipaprika's 10 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.
- Serveer in de ovenschaal, met servetjes of op schoteltjes.