Gevulde kipfilet met pestosalade en gebakken aardappeltjes
Door een voorraadje FODMaP-arme groene pesto kwam onderstaand recept tot stand: kipfilet gevuld met groene pesto, gebakken aardappeltjes en een groene pestosalade met onder andere sperziebonen, rucola en cherrytomaatjes. Waan je in Italiaanse sferen met dit heerlijke gerecht!
Ingrediënten
- kipfilet - 2 stuks
- groene pesto - 8 eetlepels
- pijnboompitten - 1/2 hand vol
- cherrytomaatjes - 20 stuks
- sperziebonen - 20 stuks
- rucola - 3 handen vol
- mozzarella - 1/2 bol
- Fair Trade zeezoutmix Groene kruiden - naar smaak
- olijfolie - 4 eetlepels
- aardappelkrieltjes - 400 gram
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Verwarm twee eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de krieltjes op laag tot middelhoog vuur gaar en goudbruin. Voeg op het laatst naar smaak de zeezoutmix toe.
- Snijd de kipfilets overdwars door de helft, waarbij één lange kant niet doorgesneden wordt.
- Bestrijk de binnenkant van elke kipfilet met 3 eetlepels groene pesto.
- Verwarm twee eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets rondom goudbruin.
- Snijd de cherrytomaatjes door de helft.
- Doe de kipfilets in een ovenschaal, voeg de olijfolie van het bakken toe. Voeg tevens de cherrytomaatjes toe. Laat de kipfilet in 20 minuten gaar worden.
- Dop de sperziebonen en snijd deze in drieën. Kook deze in vijf minuten beetgaar.
- Snijd de mozzarella in kleine stukjes.
- Bak de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan zonder boter of olie.
- Verdeel op twee borden de rucola. Verdeel de pijnboompitten en de mozzarella over de rucola.
- Verdeel dan de sperzieboontjes over de rucola. Schep bij elk bord 2 eetlepels groene pesto op de sperziebonen. Verdeel één derde van de cherrytomaatjes over de salade.
- Leg de kipfilet tevens op het bord en verdeel de cherrytomaatjes er omheen.
- Serveer de krieltjes apart.