- Bereidingstijd: 15 minutes
- Kooktijd: 60 minutes
- Porties: 2
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 235 ckal
- Carbohydrate Content: 21,8 g
- Cholesterol Content: 31,0 mg
- Fat Content: 9,2 g
- Fiber Content: 3,3 g
- Protein Content: 15,9 g
- Saturated Fat Content: 3,5 g
- Serving Size: 1
- Sodium Content: 2979,4 mg
- Sugar Content: 16,5 g
- Trans Fat Content: 0 g
- Unsaturated Fat Content: 3,8 g
Tomatengroentensoep
Een goed gevulde tomatengroentesoep, die je tevens snel kan maken! Heb je haast of wil je graag knapperige groenten in de soep? Dan is de soep na een kwartier koken al prima te eten. Wil je liever zachte groenten? Volg dan het gehele recept. Mijn vriezer is (bijna) altijd gevuld met vooraf gewogen gehakt. Het gehakt ontdooit tijdens het koken in de pan, waarna ik deze makkelijk kan rullen. Het gebruik van vers gehakt is tevens goed mogelijk, het gehakt valt dan tijdens het roeren al in kleine stukjes uiteen.
Ingrediënten
- rundergehakt - 100 gram
- broccoli - 50 gram
- courgette - 1/4 stuk
- prei - 1 hand vol
- wortel - 1 stuk
- bleekselderij - 1 stengel
- tomatenblokjes - 1 blik
- tomatenpuree - 1 blikje
- maggi bouillonblokje - 2 stuks
- zout en peper - naar smaak
- Inproba ketjap manis glutenvrij - naar smaak
- water - 200 ml
Bereiding
- Schil de wortel en snijd deze in kleine stukjes.
- Was de broccoli, de courgette, de bleekselderij en het groene gedeelte van de prei. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd de prei en de bleekselderij in reepjes. Snijd de courgette in stukjes.
- Doe de tomatenblokjes, tomatenpuree, het water, de groenten, de bouillonblokjes en het gehakt in een pan en breng aan de kook.
- Laat de soep ongeveer een uur koken.
- Breng op smaak met zout en peper en eventueel met een scheutje ketjap manis.