Carpaccio
In een restaurant kan ik absoluut genieten van een heerlijke carpaccio. Het fijne is dat carpaccio ook prima zelf te maken is! Het is mogelijk om te variëren in sommige ingrediënten. Voor dit recept is gebruik gemaakt van runderrookvlees, terwijl rosbief ook een goede variatie is. Daarnaast is gebruik gemaakt van een gemengde sla in plaats van rucola. In plaats van de zongedroogde tomaatjes zijn ook verse (cherry)tomaatjes te gebruiken. Maak er wat lekkers van en geniet!
Ingrediënten
- runderrookvlees - 8 plakjes
- Royal Zongedroogde tomaten met kruiden - 10 stuks
- Parmezaanse kaassnippers - 1/4 zakje
- pijnboompitten - 1/2 hand vol
- gemengde salade - 2 handen vol
- Jumbo Morsterd dille dip - 2 scheutjes
Bereiding
- Verwarm een kleine koekenpan en bak de pijnboompitten zonder olie of boter goudbruin.
- Verdeel de plakken runderrookvlees over twee borden.
- Verdeel voorzichtig de Mosterd dille dip over het runderrookvlees.
- Laat de gedroogde tomaatjes uitlekken en snijd ze in kleinere stukken. Verdeel over het runderrookvlees.
- Verdeel de gemengde sla tevens over het runderrookvlees.
- Verdeel dan de pijnboompitten over het runderrookvlees.