Miniloempia's
Wat was dat altijd genieten, de miniloempia's van de Chinees! Gelukkig hoeven we de miniloempia's niet te missen tijdens het fodmap-dieet. Deze zijn makkelijk zelf te maken!
De eerste keer is even oefenen, maar daarna is het een fluitje van een cent.
Voor dit gerecht is gebruik gemaakt van Valcom Rijstvellen, verkrijgbaar bij Albert Heijn.
Het is tevens mogelijk de kip te vervangen door gehakt of om het vlees helemaal weg te laten. Daarnaast is variëren met de groente tevens een optie.
Mocht je de loempia's graag vooruit willen maken en op een ander moment willen nuttigen? Geen probleem, leg de miniloempia's na stap 5 verpakt in de vriezer.
Ingrediënten
- rijstvellen - 16 stuks
- tauge - 75 gram
- peen julienne - 75 gram
- kipfilet - 1 stuk
- bosui - 3 stengels
- glutenvrije sojasaus - 1 eetlepel
- sambal oelek - 1 mespuntje
- wokolie - 1 el
- Go Tan Loempiasaus - 1 bakje
Bereiding
- Snijd de kipfilet in kleine, dunne reepjes. Meng de kip met de sojasaus en de sambal. Snijd de tauge en de peen julienne klein. Snijd of knip het groene gedeelte van de bosui in kleine stukjes.
- Verhit de wokolie in een wokpan op hoog vuur. Bak de kipfiletreepjes gaar. Voeg de gesneden groente toe en laat een paar minuten meebakken. Laat daarna de kip en de groente uitlekken in een vergiet.
- Bereid de rijstvellen voor volgens de beschrijving op de verpakking.
- Leg een rijstvel neer met één van de punten naar je toe. Leg een beetje vulling horizontaal op ongeveer 2/3 van onderen van het rijstvel. Pak de dichtstbijzijnde punt en rol voorzichtig tot bijna halverwege het vel. Vouw dan de twee zijpunten naar binnen en rol verder. Maak het overgebleven puntje een beetje nat en druk vast op de loempia.
- Maak zo nog 15 miniloempia's.
- Verwarm de frituurpan op 170 graden Celsius. Frituur de miniloempia's 5 tot 7 minuten.
- Serveer met loempiasaus.