Kipburger
Zin in een heerlijke variant op het broodje hamburger? Dan is deze kipburger met gegrillde courgette een goed idee! Dit gerecht stond als lactose- en glutenvrij recept in de Allerhande. Helaas waren daar nog sjalotjes aan toegevoegd. Deze zijn vervangen door ringetjes bosui (alleen het groene gedeelte), tevens is wat minder courgette gebruikt. Dit resulteerde in dit FODMaP-proof recept!
Ingrediënten
- verse peterselie - 12,5 gram
- bosui - 4 stengels
- courgette - 1/3 stuk
- kipfilet - 1 stuk
- kerriepoeder - 2 theelepels
- AH Liefde en Passie speltbroodje - 2 stuks
- Oliehoorn mayonaise - 4 eetlepels
- sambal oelek - 1 theelepel
- zout - naar smaak
Bereiding
- Snijd of knip de verse peterselie fijn. Knip of snijd het groene gedeelte van de bosui in ringetjes. Snijd de courgette in plakjes van ongeveer 0.5 cm dik. Snijd de kipfilet in blokjes.
- Doe de peterselie, de helft van de bosuitjes, de helft van de courgette, de kipblokjes en het kerriepoeder in een keukenmachine en maal tot een fijn gehakt, of pureer met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
- Het kipgehakt kan heel plakkerig zijn. Maak daarom met natte handen 2 burgers van het kipgehakt.
- Bak de speltbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven.
- Verhit een hapjespan met 1 el olijfolie. Bak de burgers in 12 minuten gaar en goudbruin. Keer halverwege de burgers om. Voeg de laatste 2 minuten de overige bosuitjes toe.
- Meng ondertussen de mayonaise en de sambal.
- Besprenkel de rest van de courgette met de overige olijfolie en grill de courgetteplakjes ongeveer 4 minuten. Keer halverwege.
- Beleg de speltbroodjes met de helft van de saus, de courgette en kipburgers en serveer direct.