Eigengemaakte Chocolademelk
Het is hartje winter in Nederland, de temperutuur komt niet boven -2 graden en het voelt als -10! Dan is het de hoogste tijd voor heerlijke chocolademelk! Heb je een beetje tijd over? Maak dan deze heerlijke chocolademelkblokken, zodat je voor de komende dagen ook nog genoeg hebt! Deze chocolademelkblokken zijn gemaakt met de pure chocolade van Mazet, verkrijgbaar bij Het Hanze Huis. Wil je chocolademelk met een smaakje? Neem dan één van de andere repen pure chocolade, bijvoorbeeld met sinaasappel, grapefruit of met framboos! De meest gebruikte ijsblokjesvormen hebben een rechthoekige of vierkante vorm. Maar wil je graag je vriendje, beste vriendin of gasten verrassen op een bepaalde vorm chocolademelkblok? Varieer dan eens met ijsblokjesvormen met verschillende vormen!
Ingrediënten
- Mazet chocolade 72% - 1 reep
- marshmallows - 1 zak
- ijsblokjesvorm - 1 stuk
- tapasprikkers - ongeveer 14
- lactosevrije halfvolle melk - 1 pak
Bereiding
- Smelt de chocoladereep au bain-marie.
- Schenk de chocolade in de ijsblokjesvorm. Zet deze 1 uur in de vriezer.
- Leg er een marshmallow op en steek de tapasprikker erin.
- Warm de melk op in een pan of in de magnetron.
- Schenk de melk in koppen.
- Doop het chocolademelkblok in de warme melk en serveer.