Biefstuk met rozemarijn en knoflook
De combinatie van rozemarijn en knoflook, vooral bij een biefstuk; wat heb ik dat gemist! Totdat ik laatst eens iemand dit gerecht op een grillplaat zag maken. Ondanks dat er gebruik wordt gemaakt van knoflook, is dit gerecht FODMaP-proof, aangezien de knoflook niet in aanraking komt met de biefstuk. Probeer eens uit! Lekker met gebakken aardappelen en een salade of met haricots verts (met stukjes bacon).
Ingrediënten
- biefstuk - 4 stuks
- verse knoflook - 1 stuk
- verse rozemarijn - 1 plant
- olijfolie - 2 el
Bereiding
- Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
- Verdeel het stuk knoflook in tenen en verwijder de schil.
- Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan.
- Bak de biefstukken 2 à 3 minuten per kant bruin en van binnen rosé of naar wens gaar. Houd de biefstukken continu in beweging. Neem daarna het vlees uit de pan.
- Zet het vuur laag. Vul de bodem van de koekenpan met takjes rozemarijn en de knoflooktenen. Leg hierop de biefstukken en laat ze 5 minuten rusten.
- Neem de biefstukken uit de pan en serveer op borden.