Zoete kerriemayonaise
Een lekker sausje bij een vlees- of groentegerecht? Dan is deze zoete kerriemayonaise zeker een goede toevoeging. Ook lekker als dip te gebruiken, of bij het gourmetten of de barbecue!
Gebruik de Zaanse mayonaise voor dit gerecht; deze mayonaise is fodmap-arm en smaakt heerlijk!
Wilt u de kerriemayonaise iets pittiger hebben? Voeg dan op het laatst nog een theelepel sambal toe.
Ingrediënten
- bosui, groene gedeelte - 1 stengel
- zonnebloemolie - 2 el
- kerriepoeder - 1 el
- Minus L slagroom lactosevrij - 50 ml
- mayonaise - 5 el
- gembersiroop - 2 el
- citroen - 1/2
Bereiding
- Snijd of knip het groene gedeelte van de bosui zo klein mogelijk.
- Knijp de citroen uit en vang het sap op.
- Verwarm de olie in een klein pannetje en bak hierin de bosui.
- Voeg het kerriepoeder toe en bak deze 1 minuut mee. Roer rustig door.
- Voeg dan de slagroom toe en laat dit een paar minuten zachtjes koken.
- Schenk het mengsel in een kom en voeg de mayonaise, gembersiroop en verse citroensap erbij als de saus nog warm is. Roer dit met een garde tot een gladde saus.