Champagne-frambozensorbet
Toetjes, wat zijn die om van te genieten... Ondanks het fodmap-dieet zijn er nog genoeg zelf te maken! Dit feestelijke nagerecht past natuurlijk goed bij de feestdagen, maar kan ook prima bij een speciale gelegenheid!
Ingrediënten
- suiker - 100 gram + 1,5 el
- water - 1/2 dl
- Minus L slagroom lactosevrij - 1 dl
- vanillestokje - 1/2
- frambozen (diepvries) - 200 gram
- champagne - 750 ml
- poedersuiker
Bereiding
- Verwarm 100 gram suiker met het water in een steelpan. Blijf goed roeren tot er een dikke suikerstroop ontstaat. Laat de siroop vervolgens afkoelen.
- Haal het merg uit het vanillestokje.
- Klop de room met de overige suiker en het vanillemerg tot de room lobbig wordt.
- Laat 8 frambozen apart liggen, pureer de overige frambozen in een blender.
- Voeg de afgekoelde suikersiroop en 1/2 dl champagne toe. Vermaal dit in de hoogste stand tot een smeuiig ijs.
- Verdeel het ijs over 4 glazen. Schenk de rest van de champagne over het ijs.
- Verdeel daarna de vanilleroom over het ijs. Garneer elk glas met 2 frambozen.
- Bestuif de sorbets met poedersuiker en serveer direct.