- Bereidingstijd: 10 minutes
- Kooktijd: 50 minutes
- Porties: 2
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 569 Kcal
- Carbohydrate Content: 75,3 g
- Cholesterol Content: 0 g
- Fat Content: 25,1 g
- Fiber Content: 7,0 g
- Protein Content: 20,4 g
- Saturated Fat Content: 9,4 g
- Sodium Content: 12,6 mg
- Sugar Content: 16,0 g
- Trans Fat Content: 0 g
- Unsaturated Fat Content: 8,5 g
Pasta met paprika, mozzarella en basilicumolie
Een dag zonder vlees? Maak dan eens deze pasta! Het gerecht ziet er simpel, maar prachtig uit en smaakt ook nog eens heerlijk! Daarnaast zit puntpaprika vol met vitamine A en C. Het gerecht is afgeleid van een recept van de bekende televisiekok Ramon Beuk.
Ingrediënten
- Glutenvrije pasta - 150 gram
- rode puntpaprika - 4 stuks
- pijnboompitten - 4 el
- verse basilicum - 1 plant
- olijfolie extra vierge - 2 el
- AH Exellent Knoflook Chilipeper extra vierge olijfolie - 1 el
- mozzarella - 1 bollen
- zout en peper - naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
- Leg de puntpaprika's in een ingevette ovenschaal en plaats ze 45 minuten in de oven.
- Wanneer de puntpaprika's 40 minuten in de oven hebben gelegen, bak dan de pijnboompitten in een koekenpan goudbruin. Roer tussendoor goed om. Laat de pijnboompitten daarna afkoelen.
- Neem de puntpaprika's uit de oven en laat deze afkoelen. Verwijder het vel, halveer de puntpaprika's en verwijder de zaden. Snijd dan het vruchtvlees in grove stukken.
- Breng ondertussen een pan met water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pluk een flinke hoeveelheid basilicumblaadjes van de plant en hak deze in grove stukken.
- Meng de basilicum met de olijfolie en de Knoflook Chilipeper olijfolie. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde massa.
- Snijd de mozzarella in plakken.
- Giet de pasta af en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over de borden. Leg hierop de puntpaprika's en de mozzarella. Bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel dan met de basilicumolie. Een paar blaadjes verse basilicum maken het gerecht compleet.