Geroosterde pompoen
Geroosterde pompoen met een gekruid korstje.
Ingrediënten
- Biologische pompoen - 1 stuk
- olijfolie - 5 el
- Italiaanse kruiden - 1,5 el
- Parmezaanse kaas - 100 gram
- citroen - 1 stuk
- geroosterd speltbrood (verkruimeld) - 100 gram
- zout en peper - naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Was de pompoen en snijd deze in parten. Verwijder de draden en de zaden.
- Snijd de ongeschilde parten in plakken van 1 cm breed.
- Leg de pompoen op bakpapier en besprenkel met 2 el olijfolie. Bestrooi dan de pompoen met 1/2 el Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout.
- Bak de pompoen midden in de oven in ongeveer 20 minuten gaar.
- Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en de gele citroenschil. Meng het speltbroodkruim met de rest van de kruiden, de rest van de olie en de geraspte kaas en citroenschil. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het mengsel na 10 minuten baktijd over de pompoen en bak de pompoen dan de overige 10 minuten gaar.
- Neem na in totaal 20 minuten bakken de pompoen uit de oven. Verdeel de pompoen in een schaal of op borden.