Tapenade Delicioso
Het is zomer! Met dit mooie weer is het heerlijk om overdag of 's avonds gezellig met je partner of vrienden een wijntje te drinken, met een stokbroodje erbij... Maar wat doe je op het stokbrood? Al uitgekeken op kaas of brie? En wil je wel weer eens iets mediterraans, zonder buikproblemen? Probeer dan eens deze heerlijke tapenade!
Door de Knoflook Chilipeper extra vierge olijfolie van AH Exellent zit er tevens een hint van knoflook in de tapenade. Deze olijfolie bevat knoflookaroma, welke toegestaan is tijdens het FODMaP-dieet.
Ingrediënten
- Royal Zongedroogde tomaten met kruiden - 1 potje
- plakjes groene olijven - 1 el
- citroensap - 2 druppels
- grana padano, geraspt - 3 el
- pijnboompitten - 2 el
- verse basilicum - 15 gram
- AH Exellent Knoflook Chilipeper extra vierge olijfolie - 2 el
- extra vierge olijfolie - 2 el
- zout en peper - naar smaak
Bereiding
1. Verwarm een koekenpan zonder olie of boter en bak de pijnboompitten goudbruin. Laat deze daarna afkoelen.
2. Spoel de basilicumblaadjes goed af met water. Doe deze in een mengkom.
3. Laat de zongedroogde tomaten en de plakjes olijven uitlekken. Voeg daarna toe aan de basilicumblaadjes.
4. Voeg tevens de grana padano, beide soorten olijfolie en het citroensap toe.
5. Pureer met een staafmixer de ingrediënten in de mengkom. Voeg naar smaak zout en peper toe.
6. Serveer met net gebakken speltstokbrood.
De tapenade heb ik vanavond gemaakt om morgen bij de bbq op speltstokbrood te doen.
Wij vinden het erg lekker!
We hebben al verschillende recepten geprobeerd van deze site (dank je wel Veronique, superblij met je site!!) Deze is onze favoriet. En ook bij de vrienden en familie is deze tapenade in de smaak gevallen. Het recept is al meerdere malen doorgegeven.
Bedankt voor je berichtje! Erg leuk om te horen!