Courgetteroomsoep
Een heerlijk zachte courgetteroomsoep met een zoutje door de gebakken spekjes.
Ingrediënten
- courgette - 1/2 stuk
- spekjes - 125 gram
- water - 500 ml
- Maggie bouillonblokje - 1 blokje
- Minus L slagroom lactosevrij - 1 scheutje
- zout - naar smaak
- peper - naar smaak
Bereiding
- Snijd de courgette in plakjes.
- Breng 500 ml water aan de kook en voeg het bouillonblokje en de courgette toe.
- Bak in een koekenpan de spekjes. Bak deze zoals jij ze lekker vindt: gaar of uitgebakken.
- Pureer de soep wanneer de courgette zacht geworden is.
- Voeg een scheutje slagroom en de spekjes toe. Roer door.
- Breng de courgettesoep op smaak met zout en peper.
- Voor een mooie presentatie: schep de soep in een kom en voeg dan nog een scheutje slagroom toe in een cirkelvormige beweging.