Tomatenroomsoep met selderij
Zin in een lekkere en snelle soep? Maak dan eens deze tomatenroomsoep! Net eventjes anders door de selderij.
Ingrediënten
- tomatenblokjes - 1 blik
- rundergehakt - 100 gram
- Maggie bouillonblokje - 1 blokje
- selderij - 20 gram
- Minus L slagroom lactosevrij - 1 scheutje
- zout - naar smaak
- peper - naar smaak
- water - 500 ml
Bereiding
- Doe de tomatenblokjes in een pan. Voeg hierbij 500 ml water toe. Breng aan de kook.
- Voeg het bouillonblokje en het gehakt toe. Roer goed door tot het bouillonblokje is opgelost.
- Snijd de selderijblaadjes in stukjes en voeg toe aan de soep.
- Haal het gehakt uit de pan en rul het. Voeg daarna weer toe aan de soep.
- Voeg een scheutje slagroom toe.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Serveer de tomatensoep met selderij direct.