Nacho Mexico
Mexicaans not done met het fodmap-dieet? Nee hoor, met dit recept op eigen wijze haal je Mexico weer in huis!
Ingrediënten
- rundergehakt - 500 g
- prei - 1 stuk, alleen het groene gedeelte
- bosui - 3 stuks, alleen het groene gedeelte
- paprika - 1 stuk
- mais - 80 g
- tomatenpuree - 70 g
- Maggie bouillonblokje - 1 blokje
- cayennepeper - 1 tl
- chilipeper - 1 tl
- oregano - 1 el
- komijnpoeder (djinten) - 1 tl
- Minus L slagroom lactosevrij - 1 scheutje
- zout en peper - naar smaak
- tortillachips naturel - 1/2 zak
- wokolie - 1,5 el
- tomaat - 1 stuk
- ijsbergsla - 3 bladeren
- jong belegen geraspte kaas - naar smaak
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 2. Snijd het groene gedeelte van de prei in reepjes en spoel deze goed af met koud water. 3. Snijd het groene gedeelte van de bosui in ringen. 4. Snijd de paprika in stukjes. 5. Snijd de tomaat is stukjes en serveer deze in een kommetje. 6. Snijd de ijsbergsla in reepjes en serveer deze in een kommetje. 7. Verwarm de wokolie in een grote koekenpan en bak het gehakt rul en bruin. 8. Voeg het bouillonblokje en de tomatenpuree toe. Bak de tomatenpuree zo'n 5 minuten. 9. Voeg de prei, bosui en de paprika toe. 10. Doe de tortillachips in een ovenschaal en verwarm deze 5 minuten in de oven. 11. Voeg het mais, de kruiden en het scheutje lactosevrije slagroom toe. Roer goed door en breng eventueel op smaak met zout en peper. 12. Serveer de Mexicaanse mix en de nachochips apart. Voeg zelf aan tafel naar eigen smaak tomaat, sla en geraspte kaas toe.
Super lekker!!! Ik heb het recept wel een beetje aangepast. Ik heb het gemaakt zonder mais, sla en tomaten (omdat de overige gezinsleden daar niet zo van houden). Ook heb ik de tortillachips niet verwarmd in de oven. Ga dit zeker nog een keer maken.
Dankjewel voor je reactie! Fijn dat het recept zo in de smaak valt! Zonder de genoemde groenten is het zeker ook een lekker recept. En de tortillachips opwarmen is een heel goed idee! Geniet ervan!