- Bereidingstijd: 10 minutes
- Kooktijd: 30 minutes
- Porties: 2
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 251 Kcal
- Carbohydrate Content: 17,9 g
- Cholesterol Content: 0 mg
- Fat Content: 16,2 g
- Fiber Content: 4,4 g
- Protein Content: 6,1 g
- Saturated Fat Content: 1,7 g
- Serving Size: 1 portie
- Sodium Content: 213,8 mg
Geroosterde bospeen met parmezaan
Gekookte worteltjes zijn heerlijk, maar af en toe eens wat anders is ook erg lekker! Dat bracht me op het idee om bospeen te roosteren in de oven. Bospeen heeft van zichzelf een friszoete smaak, die goed combineert met de smaak van parmezaan. Dit smakelijke bijgerecht kan je goed combineren met allerlei soorten vlees of vis. Tevens is dit een lekker en eenvoudig bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd.
Wist je al dat je echte parmezaan kan herkennen aan het zegel met de tekst Parmigiano Reggiano dat over de zijkant van de kaas gedrukt staat? Parmezaan wordt alleen in bepaalde gebieden van Italië worden gemaakt en wordt minimaal één jaar gerijpt in speciale drooghuizen.
Bospeen bevat veel positieve eigenschappen, zo bevat bospeen veel bètacaroteen dat goed is voor het gezichtsvermogen en de weerstand. Tevens bevat wortel vitamine K, dat goed is voor de bloedstolling en sterkere botten. Bospeen is een groente die tevens meehelpt je energieniveau op peil te houden.
Ingrediënten
- bospeen - 1 bos
- olijfolie - 20 mililiter
- AH Exellent Knoflook Chilipeper extra vierge olijfolie - 5 mililiter
- peper en zout - naar smaak
- Parmezaanse kaas - 30 gram
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snijd het loof van de bospeen tot vlak boven de wortel af. Was en schrap de bospeen.
- Rasp de parmezaanse kaas.
- Meng in een grote kom beide soorten olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Dep de bospeen droog en voeg deze toe aan de kom. Meng goed met de olijfolie.
- Neem de bospeen uit de kom en leg ze verspreid in een ovenschaal of op bakpapier.
- Rooster de bospeen 20 minuten in het midden van de oven. Keer ze halverwege om.
- Strooi de parmezaan over de bospeen. Rooster de bospeen met parmezaan nog 10 minuten.
- Haal de bospeen uit de oven en serveer direct.