Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 123 Ckal
- Carbohydrate Content: 2,2 g
- Fat Content: 11,5 g
- Fiber Content: 0,9 g
- Protein Content: 2 g
- Saturated Fat Content: 7,4 g
- Serving Size: 1 portie
- Sodium Content: 0,5 mg
- Sugar Content: 0 mg
Snelle luchtige chocolademousse
Chocolademousse: je houdt ervan of je houdt er niet van. Iets ertussenin zit er eigenlijk niet. Helaas zijn de meeste soorten chocolademousse uit de supermarkt een no-go voor FODMaP-pers. De oplossing: maak je eigen chocolademousse! Leuk en lekker, want je kan eindeloos variëren door verschillende smaakjes of toppings te gebruiken! Het leuke aan dit recept voor chocolademousse is dat de mousse heel snel gemaakt is. Je hoeft niets op te laten stijven in de koelkast; je kan je chocolademousse gelijk uitserveren! Maak je deze chocolademousse van te voren? Geen probleem, afgedekt is de chocolademousse minimaal een dag in de koelkast te bewaren.
Met de hoeveelheden in het recept kan je vier kleine of twee gemiddelde porties chocolademousse maken. Mijn voorkeur gaat zelf uit naar vier kleine, omdat chocolademousse best machtig kan zijn. In het recept is gebruik gemaakt van mascarpone. In het FODMaP-dieet is 40 gram mascarpone beperkt toegestaan. Met de 30 gram die gebruikt wordt, is de hoeveelheid mascarpone per persoon maximaal 15 gram (afhankelijk van hoeveel porties je maakt).
In plaats van zoetstof kan je ook suiker gebruiken om de chocolademousse op smaak te brengen. Ik gebruik graag de vloeibare zoetstof van Kruidvat, waardoor de hoeveelheid calorieën erg meevalt en de chocolademousse koolhydraatarm is.
Ingrediënten
- Minus L slagroom lactosevrij - 150 ml
- Kruidvat vloeibare zoetstof - naar smaak
- Droste cacaopoeder - 10 gram
- mascarpone - 30 gram
- pure chocolade 85% - 20 gram
Bereiding
- Klop de lactosevrije slagroom stijf en breng deze op smaak met zoetstof.
- Meng de slagroom met de cacaopoeder en de mascarpone. Roer dit tot een egale, stevige massa.
- Verdeel de chocolademousse over vier kleinere glazen.
- Hak de chocolade in stukjes of rasp de chocolade in krullen met een kaasschaaf of aardappelschilmesje. Verdeel de stukjes chocolade over de chocolademousse.
- Serveer de chocolademousse koud.