Broccoliquiche met kip
Wat ben ik blij dat broccoli enige tijd geleden getest is door Monash! Broccoli is eigenlijk mijn lievelingsgroente en kan ik bijna overal wel bij eten. Broccoliroosjes zijn tot 240 gram toegestaan bij het FODMaP-dieet, gelukkig wordt in dit recept wat minder gebruikt. Wist je trouwens dat broccoli van oorsprong een Italiaanse groente is? Broccoli is een bommetje aan vitamine C en K, maar bevat ook vitamine E, A en verschillende soorten vitamine B, waaronder vitamine B11 (foliumzuur) welke belangrijk is voor en tijdens een zwangerschap. Daarnaast bevat broccoli verschillende mineralen en antioxidanten. Al met al een zeer gezonde groente! Deze broccoliquiche met kip is zacht van smaak. Desondanks blijft deze quiche smaakvol. Wanneer je de hoeveelheden van de ingrediënten deelt door vier, kan je een miniquiche maken (taartvorm van 12 cm doorsnee), welke het zeker goed doet bij tapas of als hartig hapje bij een high tea.
Ingrediënten
- Consenza bladerdeeg glutenvrij - 6 plakken
- kipfilet - 250 gram
- broccoliroosjes - 400 gram
- Minus L slagroom lactosevrij - 100 gram
- Arla lactosevrije creme fraiche - 200 gram
- belegen geraspte kaas - 100 gram
- eieren - 4 stuks
- olijfolie - 1 eetlepel + extra
- zout en peper - naar smaak
- taartvorm - 1
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Leg de plakken bladerdeeg los van elkaar om te ontdooien.
- Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Vul een pan met broccoli en ruim water en breng het water aan de kook. Kook de broccoli in ongeveer vijf minuten gaar.
- Verhit de eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes kipfilet goudbruin en gaar.
- Meng de lactosevrije crème fraiche en de lactosevrije slagroom in een mengkom.
- Voeg de belegen geraspte kaas toe en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de eieren toe aan het mengsel en roer goed door.
- Vet de taartvorm in met een beetje olijfolie.
- Verdeel de bladen glutenvrij bladerdeeg over de taartvorm zodat de bodem en de zijkanten bedekt zijn.
- Verdeel de stukjes gebakken kip over de bodem van de quiche.
- Giet de broccoliroosjes af en verdeel ze over de kip.
- Giet dan gelijkmatig het eiroommengsel over de kip en broccoli.
- Zet de broccoliquiche met kip in het midden van de oven. Bak de quiche in ongeveer 45 minuten gaar.
- Neem de broccoliquiche met kip uit de oven en verwijder voorzichtig de taartvorm.
- Snijd de brocciliquiche in parten en serveer warm.
Het wordt niet duidelijk voor hoeveel personen dit recept en de ingrediënten nu bedoeld is..
Kan dat erbij worden vermeld?
Bij voorbaat hartelijk dank.
Beste Andre,
Goed dat je ernaar vraagt. Voor een avondmaaltijd kan je 3 a 4 personen aanhouden. Wordt de quiche als bijgerecht of hapje gebruikt, dan kunnen er meer mensen van eten, dus vandaar dat erbij staat dat het 4 tot 12 personen is.
Alvast eet smakelijk!