Warme chocolademelk met kaneel
Het is echt winterweer in Nederland! Zie jij jezelf ook al zitten? Onder een lekker warm dekentje, met een goed boek en een heerlijk dampende kop warme chocolademelk? Met een kruidige twist? Dan is deze warme chocolademelk met kaneel echt iets voor jou. Kaneel is eigenlijk een natuurlijke zoetstof, waardoor je al minder suiker nodig hebt. Daarnaast is kaneel verwarmend, wat natuurlijk helemaal niet erg is op een koude winterdag! Vooral niet in combinatie met warme chocolademelk! In dit recept is gebruik gemaakt van de cacaopoeder van Droste. Deze cacaopoeder bestaat uit 100% cacao, zonder andere toevoegingen.
Ingrediënten
- lactosevrije halfvolle melk - 1 kop
- Droste cacaopoeder - 2 theelepels
- kaneel - 1 snufje
- suiker - naar smaak
Bereiding
- Schenk de kop met lactosevrije melk bijna leeg in een steelpannetje. Laat een klein laagje in de kop zitten.
- Verwarm de melk in het steelpannetje, totdat deze aan de kook is.
- Schep de cacaopoeder in de kop met melk. Roer goed door.
- Schenk de warme melk in de kop. Roer goed door.
- Voeg een snufje kaneel toe aan de warme chocolademelk. Roer goed door. Breng eventueel op smaak met suiker.
- Serveer de warme chocolademelk met kaneel warm.