Pasta met rode saus en basilicum
Dit recept is een aantal jaar geleden op vakantie ontstaan, doordat ik toen nergens een potje Italiaanse kruiden kon vinden om de pastasaus op smaak te brengen. Wel kwam ik overal verse basilicum tegen, waardoor ik op het idee kwam van deze pasta met rode saus en basilicum. Basilicum ruikt natuurlijk verrukkelijk, maar blijkt ook nog eens goed tegen verkoudheid te zijn (als je er thee van zet). Nu het herfst is en de griepprikken weer gehaald moeten worden is dit wel fijn om te weten toch? Daarnaast bevat basilicum onder andere naar verhouding veel ijzer, wat handig is voor mensen met bloedarmoede. Tip: strooi vlak voor het serveren nog een beetje Parmezaanse kaassnippers of geraspte kaas over de pasta met basilicum.
Ingrediënten
- glutenvrije pasta - 150 gram
- rundergehakt - 150 gram
- tomatenblokjes - 1 blik
- tomatenpuree - 1 blikje
- Maggi bouillonblokje - 1 stuk
- verse basilicum - 15 gram
- olijfolie - 1 eetlepel
- zout en peper - naar smaak
Bereiding
- Kook de glutenvrije pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit in een pan de olijfolie, rul het gehakt en bak het gehakt gaar.
- Voeg de tomatenpuree toe aan het gehakt. Bak de tomatenpuree al roerend vijf minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes en het bouillonblokje toe aan het gehakt. Roer door en laat ongeveer vijf minuten zachtjes pruttelen.
- Breng de gehaktsaus op smaak met zout en peper.
- Was de verse basilicum en scheur eventueel de blaadjes in stukjes.
- Voeg op het laatst de basilicum toe en roer goed door.
- Giet de pasta af en verdeel deze over de borden.
- Verdeel de pastasaus met basilicum over de borden en serveer direct.