Romige pasta met veldsla
Wil je ook wel eens variëren met pasta? Deze vegetarische romige pasta met veldsla kan het hele jaar door. De veldsla en de tomaatjes geven de pasta een frisse bite, terwijl de romige kaassaus de pasta verwarmend maakt. Wist je trouwens dat veldsla plantaardige Omega 3 bevat? Omega 3 is goed voor de bloedvaten en voor verschillende hersenfuncties, dus met deze maaltijd doe je zeker nog wat goeds voor je lichaam!
Ik heb laatst geleerd dat het stremsel in de kaas lang niet altijd vegetarisch is. Daarom heb ik specifieke merken genoemd in de ingrediëntenlijst, zodat het gerecht volledig vegetarisch is.
Ingrediënten
- glutenvrije fusilli - 150 gram
- veldsla - 85 gram
- cherrytomaatjes - 150 gram
- AH Basic mozzarella - 1 bol
- AH Basic brie - 100 gram
- pijnboompitten - 14 gram
- olijfolie - 1 eetlepel
- zout en peper - naar smaak
Bereiding
- Was de cherrytomaten.
- Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak de pijnboompitten zonder olie of boter in een koekenpan op laag vuur. Bak ze goudbruin.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de cherrytomaten totdat de velletjes gaan rimpelen.
- Verkruimel de mozzarella en de brie boven de koekenpan met cherrytomaatjes. Laat de kazen smelten en roer ondertussen goed door.
- Breng de romige saus op smaak met zout en peper.
- Giet de fusilli af en voeg deze samen met de pijnboompitten toe aan de romige saus.
- Verdeel de veldsla over de borden. Schep de warme pasta naast de veldsla op de borden.
- Serveer de romige pasta met veldsla warm.