Aardbeiencrumble met sinaasappel
Wil je jezelf of anderen graag verwennen met wat lekkers? Maak dan eens deze aardbeiencrumble met sinaasappel! Gekke combi? Nee hoor, deze crumble is heerlijk friszoet daardoor! Lekker als gebakje of als toetje! Gebruik wel verse aardbeien, die zorgen voor de meest lekkere smaak. Je kan deze crumble maken met of zonder koekjesbodem. Liever geen koekjesbodem? Laat dan de AH vrij van gluten speculaaskoekjes en 25 gram roomboter weg. In dit recept is gebruik gemaakt van vier kleine ovenschaaltjes. Natuurlijk kan je deze aarbeiencrumble ook maken in een taartvorm of ovenschaal.
Ingrediënten
- AH Vrij van gluten speculaas - 8 koekjes
- gezouten roomboter - 25 gram + 50 gram
- aardbeien - 500 gram
- kristalsuiker - 2 el + 50 gram
- geraspte sinaasappelschil - 1 theelepel
- speltbloem - 100 gram
- zout - 1 snufje
- deegroller - 1
- ziplock zakje - 1
- kleine ovenschaaltjes - 4 stuks
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
- Ontkroon en was de aardbeien en snijd ze door de helft.
- Doe de speculaasjes in het ziplockzakje en sluit het zakje af. Verkruimel de koekjes met de deegroller.
- Verdeel het koekkruim over de vier kleine ovenschaaltjes.
- Laat 25 gram roomboter smelten.
- Verdeel de gesmolten roomboter over de vier ovenschaaltjes en roer goed door. Druk de koekbodem goed aan en laat de bodem stollen.
- Meng in een grote kom de overige roomboter, de overige suiker, het snufje zout en het speltbloem. Meng rustig met één hand en stop wanneer het mengsel uit alleen nog uit (verschillende grootte) kruimels bestaat.
- Meng in een schaal de aarbeien, twee eetlepels suiker en de sinaasappelschil en verdeel over de vier ovenschaaltjes.
- Verdeel de kruimels over de vier ovenschaaltjes.
- Zet de ovenschaaltjes in het midden van de voorverwarmde oven.
- Bak de aardbeiencrumble met sinaasappel in ongeveer 20 tot 25 minuten goudbruin.
- Serveer de aarbeiencrumble warm of koud. Erg lekker met een toefje (lactosevrije) slagroom!