- Bereidingstijd: 5 minutes
- Porties: 2
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 161 Kcal
- Carbohydrate Content: 30,6 g
- Fat Content: 2,3 g
- Fiber Content: 6,5 g
- Protein Content: 1,7 g
- Saturated Fat Content: 1,8 g
- Serving Size: 1 portie
- Sodium Content: 0,4 mg
Smoothie met banaan en blauwe bessen
Gezond eten vind ik belangrijk. Maar om elke dag een bak met fruit op te eten staat me af en toe wat tegen. Dan is een smoothie met verschillende soorten fruit een uitkomst! Deze smoothie was een uitprobeersel, om te kijken of de verschillende lagen niet in elkaar over zouden lopen en een mooi kleurverloop zou geven. Dat is goed gelukt! Tevens smaakt deze smoothie verrukkelijk!
Let er binnen het FODMaP-dieet wel op dat teveel fruit(soorten) niet bevorderlijk zijn voor eventuele klachten door stapeling.
Deze smoothie is zowel vegetarisch als veganistisch, doordat er gebruik is gemaakt van ijs op basis van soja.
Ingrediënten
- blauwe bessen - 125 gram
- banaan - 1 stuk
- perssinaasappel - 1 stuk
- Swedish Glace frambozenijs - 150 ml
Bereiding
- Pureer de blauwe bessen. Verdeel de gepureerde bessen over twee glazen.
- Pureer heel kort het frambozenijs, zodat het net wat dunner is. Verdeel het frambozenijs over de twee glazen, schenk hierbij voorzichtig.
- Pureer de banaan. Verdeel de gepureerde banaan over de twee glazen.
- Pers de perssinaasappel uit. Verdeel het sap over de twee glazen en serveer direct.