Pastinaakpuree met aardappel
Heb je zin in eens een ander bijgerecht dan alleen gekookte aardappelen? Probeer dan eens deze pastinaakpuree met aardappelen! Pastinaak is een vergeten groente, die tegenwoordig gelukkig weer wat makkelijker te verkrijgen is. Dit knolgewas dat wel wat van een wortel weg heeft, was voordat men bekend werd met de aardappel één van de belangrijkste voedingsproducten! De anijsachtige smaak brengt dan ook een heerlijke twist aan deze puree.
Ingrediënten
- pastinaak - 3 stuks
- iets kruimige aardappelen - 4 stuks
- Minus L roomkaas lactosevrij - 100 gram
- belegen geraspte kaas - 50 gram
- zout en peper - naar smaak
Bereiding
- Schil de aardappelen en halveer deze.
- Breng de aardappelen in een pan met ruim water aan de kook.
- Schil de pastinaken en snijd deze in plakjes. Voeg de pastinaken toe aan de aardappelen.
- Kook de aardappelen en de pastinaken gaar.
- Giet de aardappelen en pastinaken af en pureer deze.
- Voeg de lactosevrije roomkaas en de belegen kaas toe. Breng de puree op smaak met zout en peper.
- Serveer de pastinaakpuree met aardappel direct.