Spinaziepasta met spekjes en kruiden
Spinaziepasta met spekjes en kruidenroomkaas; wie kent deze combinatie niet? Alleen, de variant die je waarschijnlijk kent bevat verschillende FODMaPs. Hieronder vind je een heerlijke FODMaP-variant. Het duurt iets langer om deze klaar te maken, maar dan heb je een heerlijke maaltijd op tafel! Wil je geen vlees, maar wel vis? Vervang dan de spekjes door gerookte zalm in stukjes! Eet smakelijk!
Ingrediënten
- spinazie - 400 gram
- Glutenvrije pasta - 150 gram
- spekjes - 150 gram
- Minus L roomkaas lactosevrij - 100 gram
- Minus L slagroom lactosevrij - 1 scheutje
- verse bieslook - 5 gram
- verse peterselie - 5 gram
- pijnboompitten - 7 gram
- zout en peper - naar smaak
Bereiding
- Kook de pasta beetgaar in water.
- Bak in een koekenpan de spekjes.
- Voeg de spinazie aan de spekjes toe. Roer regelmatig door.
- Was de verse bieslook en peterselie en snijd of knip deze fijn.
- Meng de lactosevrije roomkaas met een scheutje lactosevrije slagroom en voeg de verse kruiden toe.
- Breng de kruidenroomkaas op smaak met zout en peper.
- Voeg de kruidenroomkaas toe aan de spekjes en spinazie. Roer goed door en laat een paar minuten pruttelen.
- Rooster in een koekenpan zonder boter of olie de pijnboompitten totdat ze goudbruin zijn.
- Voeg de pijnboompitten toe aan de spinaziesaus.
- Giet de pasta af en voeg deze toe aan de spinaziesaus.
- Serveer direct, eventueel met een bakje geraspte kaas.