Courgettespies
Veel mensen barbecueën graag met vlees. Groente wordt dan nog wel eens vergeten. Vandaar dit recept voor heerlijke courgettespiesen, voor mensen die vegetarisch eten of om tijdens het barbecueën toch nog wat groente binnen te krijgen!
Ingrediënten
- courgette - 150 gram
- olijfolie - 1 el
- grof zeezout - 0,5 tl
- paprikapoeder - 0,5 tl
- versgemalen zwarte peper - 1 snufje
- barbecuespiesen - 2 stuks
Bereiding
- Was de courgette en snijd deze in plakken van ongeveer 1 cm dik.
- Meng de olijfolie en de kruiden in een kom. Voeg de courgette toe en laat 10 minuten marineren.
- Spies de plakken courgette aan de spiesen. Zorg ervoor dat de spiesen goed door de schil van de courgette gaan, zodat de plakken courgette het grillrooster goed kunnen raken.
- Verwarm de barbecue tot ongeveer 175-230 graden Celsius.
- Grill de courgettespiesen in ongeveer 4 tot 6 minuten gaar. Serveer warm.